Alkmaar, kaas en meer in de leukste musea

Behalve het Hollands Kaas Museum, vindt u de volgende musea in de stad:


Stedelijk Museum Alkmaar, Canadaplein 1

Hier komt u alles te weten over de geschiedenis van de stad en haar omgeving. Voor de openingstijden van het Stedelijk Museum Alkmaar klikt u hier.

Biermuseum ‘De Boom’, Houttil 1

Dit museum is gevestigd in een voormalige brouwerij uit de 17e eeuw. Er is tevens een proeflokaal gevestigd waar u na afloop van uw bezoek kunt genieten van één van de vele biersoorten die er geschonken worden. Voor de openingstijden van Biermuseum de Boom klikt u hier

Beatles Museum Pettemerstraat 12A

De naam zegt waarschijnlijk al genoeg, want in dit museum draait alles letterlijk om de Beatles. In dit museum vind je de grootste privécollectie over de populaire groep uit de jaren ’60-70 The Beatles. Voor de openingstijden van het Beatlesmuseum Alkmaar klikt u hier

Voor alle musea & attracties in Alkmaar kijk hier

Wilt u de allermooiste plekjes van Alkmaar zien? Doet u dan de ‘stadswandeling tussen de monumenten’. Met deze beschreven route wandelt u in anderhalf uur langs hofjes, musea en monumenten. U kunt het boekje Stadswandeling Alkmaar met de route kopen bij VVV Alkmaar of bestellen in de VVV online shop.

Er is tevens een digitale versie beschikbaar via de Abellife app voor uw smartphone. Meer informatie over de smartphone wandeling door Alkmaar.

Ook voor een film- of theaterbezoek of een bezoek aan een concert zijn in Alkmaar voldoende mogelijkheden. U kunt hiervoor terecht bij de volgende theaters en bioscopen:


VUE Bioscoop (5 zalen), Pettemerstraat 1, tel. 072-5113641.
Filmhuis Alkmaar, Pettemerstraat 3, tel. 072-5202022.
Taqa Theater de Vest, Canadaplein 2, tel. 072-5489999/072-5489888.
Podium Victorie, Breedstraat 33, tel. 072-5115076.

Top

Op vrijdag 1 oktober zal er één kaasmarkt plaatsvinden! Van 10 tot 12 uur vindt deze verkleinde versie van de kaasmarkt plaats op het Waagplein. Bezoekers van wordt bij de toegang tot het marktterrein gevraagd de coronacheck-app met een geldige QR-code en een identiteitsbewijs te laten zien.

There will be one cheese market on Friday 1 October! This reduced version of the cheese market takes place on Waagplein from 10 a.m. to 12 noon. Visitors to the market area are asked to show the coronacheck app with a valid QR code and proof of identity

Am Freitag, 1. Oktober, findet ein Käsemarkt statt! Diese kleinere Version des Käsemarktes findet auf dem Waagplein von 10 bis 12 Uhr statt. Besucher des Marktgebietes werden gebeten, die Coronacheck-App mit gültigem QR-Code und Identitätsnachweis vorzuzeigen.