Hoe kom ik bij de kaasmarkt?

Met auto of camper

Met de auto

De kaasmarkt is in het centrum op het Waagplein. Voor de route naar de parkeergarages kunt u gebruik maken van het PRIS (parkeer route informatie systeem) op de borden.

Parkeren algemeen

We raden u af om op vrijdagochtend met de auto het centrum in te gaan. Parkeren kunt u het beste in één van de parkeergarages of –terreinen rondom het centrum doen, zoals de P+R terreinen Bergermeer en Oudorp vanwaar u met de bus naar het centrum kunt.
Download hier het overzicht van parkeerplaatsen, parkeergarages en bijbehorende tarieven. 

Parkeren rond de binnenstad

In de wijken rond de binnenstad kunt u tegen betaling parkeren (Max. 3 uur!). Controleer altijd de informatie op de parkeermeter!

Parkeren Campers

U kunt uw camper in de parkeervakken op straat parkeren of op een parkeerterrein op Overstad, zoals Parcade aan de Pettemerstraat. Dit parkeerterrein ligt vlak bij het centrum en de kaasmarkt. De kosten bedragen daar €0,81 per uur of €3,37 per dag.

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Op speciale gehandicaptenparkeerplaatsen, de betaald-parkeren-plaatsen en de vergunningplaatsen kunnen mensen met een lichamelijke handicap gratis parkeren indien men in het bezit is van een Europese gehandicaptenparkeerkaart of een erkend gehandicaptenvoertuig. In de gemeentelijke parkeergarages betaalt u het gewone parkeertarief van de garage. Het is tevens wel verplicht om uw parkeerschijf te gebruiken op de gehandicaptenparkeerplaatsen en de niet-betaald-parkeren-plaatsen. Er geldt een maximale parkeerduur. Deze kan, afhankelijk van de zone, variëren.

Met openbaar vervoer

Trein vanuit richting Amsterdam

Vanaf Amsterdam Centraal Station vertrekt er vier keer per uur een rechtstreekse trein naar Alkmaar. Plan uw treinreis op www.ns.nl

Trein vanuit richting Den Helder / Hoorn / Haarlem

Twee keer per uur vertrekt er een rechtstreekse trein naar Alkmaar. Plan uw treinreis op www.ns.nl 

Met de bus

Vanaf de kustplaatsen Egmond aan Zee, Bergen en Schoorl rijden er bussen van Connexxion naar Alkmaar. Info tijden onder meer verkrijgbaar bij VVV Alkmaar.
Plan uw busreis op via de OV9292 website of download de OV9292 app op uw mobiele telefoon. Het is tevens mogelijk bij VVV Alkmaar een familiedagkaart aan te schaffen.

Met een touringcar

Uitstapplaats

Op de Molenbuurt is het mogelijk de buspassagiers uit- en in te laten stappen. Vanaf hier lopen uw passagiers naar de kaasmarkt. Volgt u hiervoor de borden aan het begin van de stad of kijk op onderstaande plattegrond.

Parkeren voor touringcars

Bij het parkeerterrein van de Wielerbaan (Terborchlaan) (naast verkeersplein Kooimeer) kunt u tijdens de kaasmarkt uw touringcar parkeren.
. 

Top