Hoe kom ik bij de kaasmarkt

De kaasmarkt vindt plaats midden in het centrum van Alkmaar. Hier leggen we uit hoe je daar het beste kunt komen met de auto, bus of het openbaar vervoer.

Bereikbaarheid van de Kaasmarkt

Met de auto

De kaasmarkt is midden in het centrum van de stad op het Waagplein. Voor de route naar de parkeergarages kunt u gebruik maken van het PRIS (parkeer route informatie systeem) op de borden op de route naar de stad.

Parkeren algemeen

We raden je af om op vrijdagochtend met de auto het centrum van Alkmaar in te gaan. Parkeren kun je het beste in één van de parkeergarages of –terreinen rondom het centrum doen, zoals de parkeerterreinen in Overstad of de P+R terreinen Bergermeer en Oudorp vanwaar je met de bus naar het centrum kunt.

Parkeren rond de binnenstad

In de wijken rond de binnenstad kun je tegen betaling parkeren (Maximaal 3 uur!). Controleer altijd goed de informatie op de parkeermeter!

Parkeren voor Campers

U kunt uw camper in de parkeervakken op straat parkeren of op een parkeerterrein op Overstad, zoals Parcade aan de Pettemerstraat. Dit parkeerterrein ligt vlak bij het centrum en de kaasmarkt. 

Gehandicaptenparkeerplaatsen

Op speciale gehandicaptenparkeerplaatsen, de betaald-parkeren-plaatsen en de vergunningplaatsen kunnen mensen met een lichamelijke handicap gratis parkeren indien men in het bezit is van een Europese gehandicaptenparkeerkaart of een erkend gehandicaptenvoertuig. In de gemeentelijke parkeergarages betaal je het gewone parkeertarief van de garage. Het is tevens wel verplicht om een parkeerschijf te gebruiken op de gehandicaptenparkeerplaatsen en de niet-betaald-parkeren-plaatsen. Er geldt een maximale parkeerduur. Deze kan, afhankelijk van de zone, variëren.


Trein vanuit richting Amsterdam

Vanaf Amsterdam Centraal Station vertrekt er vier keer per uur een rechtstreekse trein naar Alkmaar. Je bent dan met 35 minuten in Alkmaar, vanaf daar is het 15 minuten lopen naar de Kaasmarkt. Plan je treinreis op www.ns.nl

Trein vanuit richting Den Helder / Hoorn / Haarlem

Twee keer per uur vertrekt er een rechtstreekse trein naar Alkmaar. Plan je treinreis op www.ns.nl

Met de bus

Vanaf de kustplaatsen Egmond aan Zee, Bergen en Schoorl rijden er bussen van Connexxion naar Alkmaar. Ook vanuit de omliggende dorpen zoals Heerhugowaard is er een goede busverbinding naar Alkmaar. Info tijden onder meer verkrijgbaar bij VVV Alkmaar.
Plan uw busreis op via de www.9292.nl of download de 9292 app op je mobiele telefoon. 

Uitstapplaats bussen

Op de Molenbuurt is het mogelijk de buspassagiers uit- en in te laten stappen. Vanaf hier lopen passagiers naar de kaasmarkt. Volg  hiervoor de borden aan het begin van de stad.

Parkeren voor touringcars

Bij het parkeerterrein van de Wielerbaan (Terborchlaan) kun je tijdens de kaasmarkt je touringcar parkeren.